Hoe groter hoe beter horen we wel eens, maar dat is lang iet altijd het geval. Voor mannen is het misschien leuk om een paar centimeter groter te zijn, maar voor dames wordt het al snel te veel.

Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om je eigen lichaamslengte wat in te tomen met de juiste outfit, zodat je iets minder boven anderen uittorent. Hoe doe je dat nu? Hieronder lees je meer!

Zo draag je verkortende outfits!

De kledij die je draagt kan wel degelijk een grote invloed hebben op hoe groot of klein je lijkt, en dat is goed nieuws. Door de juiste keuzes te maken qua design, kleur en meer kan je zo een beetje aan optisch bedrog doen en ervoor zorgen dat je lengte geen obstakel meer is!

1. Draag langere jassen en vesten

Een van de beste manieren om je lichaam als vrouw iets korter te doen lijken, is door iets langere jassen en vesten te dragen. Dit komt omdat zo’n kledingstukken de lengte van je benen een beetje verdoezelen, waardoor je over het algemeen wat kleiner lijkt.

Eigenlijk is dit vooral te danken aan het feit dat langere kledij voor je onderlichaam de verhouding tussen je bovenlichaam en benen wat meer in balans brengt. En hierdoor lijk je niet alleen wat kleiner, maar oogt je lichaam ook harmonischer!

2. Brede broeken zijn in

Nog een goede manier om kleiner te lijken dan je bent? Draag broeken die wat breder zijn. We weten allemaal dat kledij die wat breder uitvalt er ook voor zorgt dat je iets kleiner of korter oogt.

Voor kleinere dames is dat misschien niet bepaald leuk, maar hele lange vrouwen hebben er baat bij. Zolang je een broek vindt die nét iets breder is dan de standaard en goed bij je outfit past, kan je niets misdoen!

3. Draag de juiste accessoires bovenaan

Als laatste is het slim om bij het dragen van complete outfits de aandacht een beetje weg te houden van je onderlichaam. En dat kan je doen door bovenaan de juiste accessoires en sieraden te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende ketting of andere sieraden die meteen de aandacht trekken.

Hierbij is het vooral belangrijk dat je niet enkel mooie accessoires draagt, maar ook accessoires die vooral qua kleur en design een beetje opvallen. Zo trekken ze de aandacht naar boven toe en dat zorgt ervoor dat je benen minder lang lijken. Als je zo’n ketting daarbij aanvult met bijpassende juwelen, dan is het plaatje natuurlijk compleet!

Comments are closed.