Heb je een dagje shoppen gepland met je vrienden of gezin? Heel leuk, maar in je achterhoofd besef je misschien dat de kans bestaat dat je uren lang zult winkelen zonder iets te vinden waar je je écht goed bij voelt.

Ook kan het zijn dat je niet al te lang wilt winkelen, bijvoorbeeld omdat je een drukke planning hebt. In dat geval is het een goed idee om efficiënter te shoppen, en dat is iets waar onderstaande tips zeker bij kunnen helpen!

Zo winkel je in 30 minuten of minder!

Snel winkelen: voor veel mensen lijkt het een tegenstrijdig iets, want is winkelen niet een bezigheid waar je het liefst van al zo veel mogelijk van geniet, en dus lang over doet? Misschien wel, maar voor bepaalde mensen en in sommige situaties is het beter dat je sneller winkelt. En dat kan dankzij onderstaande tips:

1. Bepaal op voorhand wat je wilt

Als eerste moet je gewoon een duidelijk overzicht maken van wat je wilt kopen, eventueel in welke winkel. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig en het gaat voor velen misschien helemaal in tegen wat ze van een dagje shoppen verwachten, maar soms kan het een zegen zijn om op deze manier te winkelen.

Als je precies weet wat je zoekt, of toch ten minste ongeveer, verlies je minder tijd door andere kledij te bekijken. Je bent veel minder snel afgeleid en richt je écht op de kern. Doe je dat in elke winkel die je bezoekt? Dan scheelt dat al snel een paar uren winkelen!

2. Twijfel je? Neem twee maten

Ook is het een goed idee om twee maten te nemen als je twijfelt over een kledingstuk, of bijvoorbeeld schoenen. Niets vervelender dan na het passen van een blouse in het pashokje beseffen dat je eigenlijk een grotere of kleinere maat nodig had.

Dan moet je weer helemaal naar de andere kant van de winkel lopen, in de hoop dat je alsnog vindt wat je zoekt. En dat is een goede manier om snel veel kostbare tijd te verliezen. Neem dus van alles wat je kiest meerdere maten, zodat je jezelf alvast wat tijd bespaart!

3. Kies het juiste moment uit

Waarschijnlijk de belangrijkste tip van allemaal: kies het juiste moment en de juiste dag uit om te gaan winkelen. Veel mensen vinden de drukte van een overvolle winkelstraat tijdens het weekend erg gezellig, maar als je snel wilt winkelen is het gewoon vervelend.

Plan je uitje met vrienden of het gezin dus op een dag waarvan je weet dat het minder druk zal zijn. Zo winkel je niet enkel meer op je gemak maar vermijd je ook nog eens kilometerslange rijen aan de kassa!

Comments are closed.