Je lichaamslengte is iets waar je niets aan kunt veranderen, en veel mensen vinden dat vervelend. Als je eerder aan de kleine kant bent, dan kan dat immers een grote invloed hebben op je algemene zelfvertrouwen. Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Wil je iets groter lijken bij het dragen van je outfits? Dan kunnen onderstaande tips je vast en zeker helpen om je beter te voelen in je dagelijkse kledij!

3 tips om groter te lijken in outfits

Zowel voor dames als heren is het belangrijk dat ze zich goed voelen in hun vel, en de kledij die je draagt heeft daar natuurlijk een grote invloed op. Hieronder enkele goede tips om snel wat groter te lijken in eender welke outfit:

1. Ga voor de juiste verhoudingen

Een van de beste manieren om iets langer of groter te lijken, is door de verhoudingen tussen de kledij voor je bovenlichaam en onderlichaam onder de loep te nemen. Hoe langer je rok of broek immers is, hoe langer je benen lijken en hoe groter je dus overkomt.

Het is in de eerste plaats al een goed idee om hier bij de aankoop van kledij rekening mee te houden. Zo stel je in één keer goede outfits samen die niet alleen bij elkaar passen qua stijl en kleur, maar ook één mooi geheel vormen om je lengte extra in de verf te zetten.

2. Draag de juiste riem

Een andere goede tip om iets groter te lijken is het dragen van een fijne riem. Dit komt doordat een riem of ceintuur een duidelijk onderscheid zal maken tussen je bovenlichaam en onderlichaam, waardoor je over het algemeen iets groter en langer lijkt.

Het voordeel van een fijne, niet al te opvallende riem is dat je deze accessoire op ontelbaar veel manieren in je outfits kunt verwerken: van een gewone lederen riem in een zakelijke herenoutfit tot een leuke, kleurrijke ceintuur voor een casual damesoutfit, alles is mogelijk.

3. De juiste patronen zijn goud waard

Ten slotte kan het de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar kledingstukken met de juiste patronen en afbeeldingen. Over het algemeen zullen willekeurige afbeeldingen en prints een verkleinend effect hebben op je lichaam, tenzij je de juiste keuzes maakt qua positie.

Het beste is eigenlijk nog altijd om kledij te nemen met verlengde prints die verticaal geplaatst en gericht zijn. Zo leg je de nadruk op de lichaamslengte die je wel hebt – en dat kan vanuit visueel oogpunt al meteen een goed paar centimeter schelen!

Comments are closed.