Fashion is een branche die niet stilstaat, dat mag wel duidelijk zijn. Het is namelijk zo dat er elk jaar opnieuw compleet nieuwe trends, designs en kledingstukken in zijn en dat maakt het vaak moeilijk om up to date te blijven.

Bepaalde mensen houden ervan om hun kleerkast elk jaar opnieuw met de laatste kledingstukken en stijlen te vullen, maar aan de andere kant zijn er ook zij die het liever bij hun traditionele outfits houden. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van de laatste trends volgen, en tot welke categorie behoor jij?

Voordelen en nadelen van de laatste trends volgen

Voordelen:

1. Je probeert eens iets nieuws uit

Als je elk jaar de laatste trends volgt, dan is het veel gemakkelijker om nieuwe kledingstukken uit te proberen. En dat is voor veel mensen gewoon een leuke hobby. Geldt dat ook voor jou? Volg dan zeker de laatste trends!

2. Je hoort erbij

Voor veel mensen is het kiezen van de laatste, hippe kledij vooral een kwestie van erbij horen. Als je het belangrijk vindt dat je qua stijl en kledij aansluit bij je vriendengroep of een grotere community, dan is dat zeker interessant.

3. Je creativiteit wordt aangewakkerd

Daarbij zal het volgen van de laatste trends je er ook toe aanzetten om zelf nieuwe outfits uit te proberen, eventueel in de vorm van een combinatie van oudere en nieuwe kledingstukken!

Nadelen:

1. Je verliest je eigen stijl uit het oog

Als je je steeds alleen maar focust op de laatste trends, bestaat de kans dat je je eigen favoriete stijl een beetje verliest. Hoe leuk sommige hippe kledij ook mag lijken, gewoon omdat ze populair is wil nog niet zeggen dat jij je er goed in voelt!

2. Je geeft meer geld uit

Een nadeel van de laatste trends volgen dat vaak een beetje wordt onderschat, is natuurlijk dat je veel meer geld uitgeeft dan nodig is. Door de steeds groter wordende hoeveelheid kledij en stijlen is het immers vaak moeilijk om je portemonnee gesloten te houden!

3. Je kleerkast zit vol

Als laatste hebben échte trendvolgers vaker last van een overvolle garderobe. Dit kan natuurlijk leuk zijn als je voldoende ruimte hebt en zelf geniet van een kleerkast die overstroomt van de verschillende designs, maar het wordt voor sommigen al snel te veel!

Trends volgen of niet? Maak de juiste keuze!

Of je nu de trends volgt of niet, het is eigenlijk vooral belangrijk dat je een keuze maakt waar je je zelf goed bij voelt. Geef je graag extra geld uit aan de laatste outfits? Of voel je je comfortabeler in je huidige kledij? Iedereen is anders, en daar is helemaal niets mis mee.

Comments are closed.