Hoewel de basis van je look tijdens de zomer natuurlijk vooral wordt bepaald door je outfit zelf, spelen ook accessoires een belangrijke rol. Juist de goede accessoires en sieraden vinden om je look af te werken, dat is voor veel vrouwen echter een hele uitdaging.

Hieronder vind je een kort lijstje met enkele handige, mooie en trendy accessoires die dit jaar écht niet mogen ontbreken. Wie weet haal jij er wel inspiratie uit voor je eigen zomer outfits!

De 3 beste accessoires voor een zomerse look

Elk seizoen heeft zijn eigen unieke karakeristieken, en dat uit zich natuurlijk ook in de outfits die je draagt. Hieronder alvast enkele goede kandidaten voor accessoires als kers op de taart:

1. Een rieten tas

Riet is in, en dat betekent dat je ook steeds meer rieten en gelijkaardige accessoires op het toneel ziet verschijnen. Bij dames zijn vooral rieten tassen erg populair, zeker als afwerking voor een zomerse outfit.

Een tas uit riet oogt lekker exotisch en stijlvol en is daarbij ook nog eens functioneel. Als je kiest voor een goed merk, kan je er ook op rekenen dat zo’n tas relatief duurzaam is. Wil je de outfit voor je volgende vakantie naar Spanje of de tropen helemaal af maken? Ga dan voor een tas uit riet!

2. Sieraden met meer kleur

Sieraden en juwelen mogen natuurlijk ook niet ontbreken als je een zomerse outfit samenstelt. Tijdens de lente en zomer is het vooral belangrijk dat je kiest voor kleurrijke en opvallende opties. Denk maar aan turquoise oorbellen die nét iets langer zijn dan de norm, en bijvoorbeeld een bijpassende ketting.

Andere felle kleuren die deze zomer erg populair zijn, zijn bijvoorbeeld rood én rosérood. Dergelijke tinten bieden de ideale balans tussen zomers en luchtig, en toch sexy en classy. En dat straalt ongetwijfeld uit naar de rest van je outfit!

3. Een bucket hoed

Als laatste zijn ook bucket hoeden een goede investering voor dames, en dat heeft meerdere redenen. Dergelijke hoedjes geven je zomerse look meteen een extra vintage en klassieke uitstraling, zonder daardoor oubollig over te komen.

Dit is vooral het geval als je kiest voor een elegant model dat uit één kleur bestaat of met subtiele patronen en contacten is afgewerkt. Let bij aankoop van zo’n bucket hoed echter ook op de dikte van de rand, zodat jij je gezicht optimaal beschermt tegen de zon. Want uiteindelijk is een hoed ook nog altijd een functioneel kledingstuk. Als je nieuwe hoed op de koop toe ook nog eens perfect bij je outfit past, is dat natuurlijk nog beter!

Comments are closed.