Een horloge kan vast en zeker een waardevolle uitbreiding van je outfit, maar daarvoor is het wel belangrijk dat je de goede beslissing maakt. Niet bepaald gemakkelijk, want waar moet je nu zoal op letten als je een mooie accessoire zoekt?

Online vind je gelukkig heel wat handige informatie en tips, zoals deze in onderstaand overzicht. Zo vind je binnen de kortste keren precies het merk en horloge dat je zoekt!

3 tips om een horlogemerk te kiezen

Vaak wordt het horloge als accessoire voor een outfit onderschat, maar het kan wel degelijk bijdragen aan de algemene look en feel van het geheel. Hieronder enkele goede tips om het beste horloge of horlogemerk te kiezen:

1. Eenvoud of extravagant?

Een van de eerste zaken waar je op moet letten als je een horloge of horlogemerk kiest, is de algemene stijl van het merk of de collectie. Bepaalde merken maken horloges die vooral gepast zijn bij een zakelijke, eenvoudige outfit, maar je vindt natuurlijk ook heel wat opvallende en extravagante mogelijkheden.

Vaak zijn het de iets duurdere merken die horloges aanbieden die wat specialer ogen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zo verkoopt een merk als Rolex tal van stijlvolle, classy horloges die perfect bij een zakelijke outfit passen!

2. Kijk naar de prijs

Dat brengt ons bij het volgende aspect waar je best rekening mee houdt als je een horloge kiest: de prijs. Er bestaan ongelofelijk veel peperdure horloges die door gerenommeerde en eeuwenoude Franse merken zijn gemaakt, maar laat je daar niet zomaar door verleiden.

Het is beter om een horlogemerk te kiezen dat qua prijs zo ongeveer in de middenklasse valt. Zo ben je zeker van kwaliteit, zonder dat je je portemonnee én bankrekening helemaal leeg moet halen!

3. Het belang van kleur

Vervolgens onderschatten veel mensen het belang van de kleur van hun horloge als het gaat om de algemene look van de outfit zelf. Bij een zakelijke herenoutfit is een horloge in een flashy kleur dat contrasteert met de kleur van je pak of kostuum bijvoorbeeld een no-go.

Bij casual outfits, zoals bepaalde urban kledingstijlen of bijvoorbeeld een zomerse outfit, kan dat dan weer wel. Ook zal je als vrouw veel sneller een horlogemerk kiezen dat wat kleurrijkere modellen biedt!

4. Het type polsband

Als laatste moet ook gezegd worden dat het soort polsband dat je kiest wel degelijk van groot belang is. En dan gaat het natuurlijk vooral om comfort. Bepaalde horloges hebben bijvoorbeeld een lederen riempje, wat relatief gemakkelijk vast te maken en te ontkoppelen is. Leer kan na verloop van tijd echter wel beginnen slijten en verkleuren.

Aan de andere zijn metalen polsbanden met verschillende secties dan weer interessant voor een moderne, classy look. Houd er hierbij wel rekening mee dat zo’n bandje ook snel breekt als je eraan trekt!

Comments are closed.