Regelmatig bewegen is essentieel voor je gezondheid, dat moeten we je natuurlijk niet vertellen. Als je echter het beste uit je dagelijkse workout wilt halen, dan is het van essentieel belang dat je de juiste outfit draagt. Waaronder schoenen!

Als je een beetje bekend bent met de wereld van de sport, dan weet je maar al te goed dat het aanbod aan schoenmerken voor sporters tegenwoordig ongelofelijk uitgebreid is. Een goede keuze maken is dan ook een hele uitdaging, maar dankzij de volgende tips wordt het toch een stukje gemakkelijker!

3 tips om het beste schoenmerk voor sporters te vinden

Je zoekt ongetwijfeld heel wat in een sportschoen, en de meeste vooraanstaande merken kunnen die behoeftes waarschijnlijk wel vervullen. Toch is precies het goede merk vinden een kwestie van rekening houden met een aantal factoren. Hieronder enkele goede tips om het beste merk te kiezen:

1. Houd rekening met de sport die je beoefent

Ten eerste is het een goed idee om te bepalen welke sport je wilt beoefenen, zodat je op basis daarvan gemakkelijker de juiste schoenen vindt. Hierbij is het een goed idee om rekening te houden met het feit dat niet alle schoenmerken voor sporters hetzelfde aanbod en dezelfde specialisatie hebben.

Nike is bijvoorbeeld erg bedreven in het maken van schoenen voor basketballers – denk maar aan de Nike air Collectie – terwijl je bij Adidas dan weer heel wat schoenen vindt voor een breed scala aan sporten!

2. De achtergrond van het merk

Als je écht op zoek bent naar het beste merk voor je nieuwe schoenen en naast gewoon de look en feel van een mooi paar ook de geschiedenis van het merk belangrijk vindt, let daar dan op bij aankoop.

Zo produceert Adidas bijvoorbeeld heel wat schoenen op basis van oceaanplastic, waardoor het bijdraagt aan het milieu. Voor sporters die ook duurzaamheid en het milieu belangrijk vinden, is dat dus een goede optie!

3. Outdoor of indoor?

Als laatste is het de moeite waard om bij de zoektocht naar de beste schoenen rekening te houden met het type sport dat je doet. En dan gaat het vooral om de locatie. Voor indoor sporten is bijvoorbeeld de dikte van de zool of de stevigheid van de voering in het algemeen iets minder belangrijk, en richt je je bijvoorbeeld meer op de algemene look en het comfort.

Als je voor een outdoor schoenmerk gaat, dan kies je beter voor de beste kwaliteit en een goede balans tussen comfort en duurzaamheid. Een goed merk hiervoor is Timberland, mede omdat deze schoenen geschikt zijn voor sporten als basketbal maar ook als casual schoeisel gedragen kunnen worden!

Comments are closed.