Wandelschoenen maken deel uit van de outfit van elke fervente wandelaar, en het is dan ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt op het vlak van formaat, design en meer.

Weet je echter niet zo goed hoe dat moet en raak je niet echt wegwijs uit de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden bij de zoektocht naar goede schoenen? Dan kan het onderstaande overzicht met tips je zeker helpen!

3 tips om de beste wandelschoenen te vinden

Wandelschoenen vinden, daarvoor is nét iets meer nodig dan gewoon een goed gevoel voor stijl. Als je de beste schoenen wilt vinden om zelfs heel lang te wandelen, zonder verlies aan comfort, dan houd je best rekening met onderstaande factoren:

1. Kies de goede maat

Als eerste is het natuurlijk vooral belangrijk dat je schoenen kiest die goed passen, maar daar komt meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Zo is het een goed idee om schoenen te kiezen die niet al te ruim zitten, maar ook niet te strak.

Strakke modellen zullen voor te veel frictie en irritatie zorgen met je huid, waardoor je al snel blaren of pijn begint te krijgen. En dat komt zowel je wandelcomfort als de gezondheid van je voeten niet ten goede!

2. Let op de zool

Daarbij is het ook belangrijk dat je aandacht besteedt aan de zool van je nieuwe schoenen. Een dikke zool is zeker een meerwaarde, maar natuurlijk mag hij niet zo dik zijn dat je je stabiliteit verliest tijdens het wandelen.

Let bij de zool vooral op het materiaal waaruit deze bestaat en hoe hij gevormd is. Idealiter ga je voor schoenen met zolen die wat meer grip bieden op de ondergrond, zodat je zelfs tijdens het rennen niet zomaar valt of verschuift.

3. Het sluitsysteem is ook belangrijk

Ten slotte mag je het effect van het sluitsysteem van je schoenen niet onderschatten. Het gaat hierbij ofwel om veters, ofwel om een ander systeem zoals klittenband. De meeste traditionele wandelschoenen beschikken over veters omdat je de spanning daarvan gemakkelijk zelf aanpast, afhankelijk van de dikte van je enkel en je persoonlijke voorkeur.

Aan de andere kant zijn klittenband en veel andere systemen natuurlijk erg gemakkelijk en snel open en toe te doen, waardoor je dan weer minder tijd verliest. Vergeet wel niet dat klittenband zijn werking na veelvuldig gebruik een beetje kan verliezen!

De meerwaarde van goede wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn een must-have voor wie graag in eigen land of op reis de wijde natuur intrekt en uren lang wandelt. Gebruik je bovenstaande tips? Dan wordt de zoektocht naar de beste schoenen meteen een stuk gemakkelijker!

Comments are closed.