Zelf een outfit samenstellen, daar komt ongetwijfeld heel wat bij kijken. Een van de eerste zaken waar je rekening mee moet houden, is natuurlijk de kleurkeuze. Kleuren vormen immers de basis van je outfit, welke stijl of gelegenheid dan ook, en verdienen wat extra aandacht.

Voor de meeste mensen is het een heuse uitdaging om in de eerste plaats al aan te voelen welke kleuren perfect gecombineerd kunnen worden. Onderstaande voorbeelden helpen je hierbij op weg, zodat je tijdens je volgende dagje shoppen weet waar je aan begint!

3 mooie kleurcombinaties voor je outfits

Zonder kleur zouden onze outfits er maar saai uitzien, en dat maakt meteen duidelijk dat het van essentieel belang is dat je niet enkel kleuren, maar ook de juiste kleuren gebruikt. Enkele goede voorbeelden van combinaties:

1. Zwart en wit

Het klinkt misschien een beetje saai en voorspelbaar, maar de combinatie van zwart en wit in je outfits is wel degelijk een goed idee als je een specifieke indruk wilt maken.

Dergelijke combinaties zijn vooral van toepassing bij outfits die wat zakelijker ogen, hoewel er met de juiste designs en bijkomende kleurcontrasten ook een casual of zelfs feestelijke outfit mee samengesteld kan worden!

2. Blauw en oranje

Zoek je liever wat meer de opvallende kleuren op als je een outfit samenstelt? Ga dan zeker eens voor blauw en oranje. Deze twee kleuren zijn als twee handen op één buik, vooral als je ze op de juiste manier combineert in je onderlichaam en bovenlichaam.

Denk bijvoorbeeld aan een outfit die op blauwtinten gebaseerd is, met dan een oranje accessoire of contrast als afwerking. Zo valt je outfit meteen op en dat is bijvoorbeeld vooral in de zomer of lente een goed idee!

3. Verschillende tinten van eenzelfde palet

Als laatste kan je ook kiezen voor een outfit die gebaseerd is op verschillende kleuren in eenzelfde palet. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld uiteenlopende soorten blauw, die je op een slimme manier combineert. Je kan er ook voor kiezen om gelijkaardige kleuren die mooi bij elkaar passen op een subtiele manier samen te gooien.

Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de kleuren van de kledij voor je bovenlichaam en onderlichaam niet al te veel gaan samensmelten, zodat de aparte elementen van je outfit nog steeds duidelijk blijven!

Kies de juiste kleuren voor een geslaagde outfit!

Kleurkeuze is iets wat je outfit succesvol kan maken, of helemaal kan kraken. Bovenstaande voordeel zijn natuurlijk slechts enkele van de vele combinaties die je helpen om de basis van je zakelijke of casual outfit alvast goed te doen. Als je daar dan op verder bouwt en zelf nieuwe dingen uitprobeert, is de kans dat je een succesformule krijgt heel erg groot!

Comments are closed.