De jeans is niet zonder reden een van de populairste soorten broeken van dit moment: zo’n broek zit comfortabel, ziet er stoer en jeugdig uit en is daarbij ook nog eens erg gemakkelijk te combineren met verschillende soorten outfits.

Natuurlijk is het niet bepaald gemakkelijk om de beste jeans te vinden voor jouw voorkeur, situatie én lichaam. Wil je daar het beste van maken? Dan kan het onderstaande overzicht met tips je goed helpen!

3 goede tips om de beste jeans te vinden

Net zoals dat bij de aankoop van elk kledingstuk het geval is, moet je bij de zoektocht naar een goede jeans op een aantal zaken letten:

1. Let op je eigen taille en figuur

Ten eerste is het een goed idee om rekening te houden met de vorm en omvang van je eigen taille en figuur. Er bestaan oneindig veel verschillende modellen jeans, die elk bij een andere lichaamsvorm passen: van peer tot zandloper en meer.

De beste manier om een model te vinden waar je je goed in voelt, is natuurlijk door te passen. Blijf hierbij wel realistisch en kies eerder voor een broek die goed zit en waar je je goed in voelt, in plaats voor een model dat voor een buitenstaander mooi is maar voor jou als drager elke minuut voor ongemak zorgt!

2. Stretch of geen stretch?

Steeds meer kiezen mensen, en dan vooral jonge mensen, voor jeans broeken met stretch. Dat is ook logisch, want zo’n model is veel gemakkelijker te dragen doordat de vorm ervan zich naar jouw eigen lichaam aanpast.

Het voordeel van een stretch jeans is dat je onverwachte en vervelende vetrolletjes het hoofd biedt, iets wat bij een standaard jeans van de klassieke generatie niet het geval is. Zolang je een broek kiest met de juiste hoeveelheid stretch – niet te veel én niet te weinig – kan je met zo’n aankoop weinig mis doen!

3. De achterkant is ook belangrijk

Ten slotte is het geen slecht idee om ook aandacht te besteden aan de achterzijde van je nieuwe jeans. En dan gaat het vooral om de plaatsing van de zakken, want die heeft wel degelijk een groot effect op de visuele indruk van je broek.

Staan de zakken dicht bij elkaar? Dan zien je billen én je lichaam in het algemeen er meteen dunner uit. Hoe verder de zakken uit elkaar staan, hoe breder je achterkant en taille lijken. Iets om rekening mee te houden als je aan het shoppen bent!

Kies voor een jeans van kwaliteit!

Welke jeans je ook koopt, het is essentieel dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo weet je niet alleen zeker dat je nieuwe broek bij je lichaam en stijl past, maar ook dat je er een goede investering mee doe op de lange termijn!

Comments are closed.